Starters

Je gaat je eerste woning kopen en bent dus een starter. Er komt veel bij kijken en de gespecialiseerde adviseurs van AFAC begeleiden je stap-voor-stap in dit proces.

Je leent geld om een woning te kunnen kopen. De hypotheekrente is nu heel laag. Een hypotheek is daardoor relatief goedkoop en dat biedt mogelijkheden.

Wat je maximaal kunt lenen is afhankelijk van je inkomen en je schulden. Jouw adviseur kijkt naar de situatie nu én in de toekomst en houdt rekening met alle situaties, zodat je ontspannen kunt blijven wonen.

Ook vergelijkt de adviseur korte en lange rentes en meer dan 30 geldverstrekkers, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Natuurlijk adviseert jouw hypotheekspecialist ook. Dit kun je nalezen in een uitgebreid adviesrapport.

Overweeg je een woning te kopen, laat ons dan vooraf berekenen wat je kunt lenen en jou informeren over de mogelijkheden in jouw/jullie unieke situatie en op basis van persoonlijke wensen. Het eerste gesprek is gratis.

Informatie
Je leent geld om een woning te kunnen kopen. Het maximale leenbedrag is de waarde van de woning. De bijkomende kosten, zoals o.a. de taxatiekosten, advieskosten en de notariskosten dien je zelf te betalen.

Als starter kun je kiezen uit verschillende hypotheekvormen. Wil je in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek dan moet je jouw hypotheek in 30 jaar aflossen.

Een mix van deze vormen is ook mogelijk. Een deel aflossingsvrij lenen waarbij je alleen rente betaalt kan ook tot de mogelijkheden behoren. De voorwaarden zijn in 2021 versoepeld. Denk aan het:

  • vervallen van de overdrachtsbelasting (onder bepaalde voorwaarden). Dat scheelt € 4.000 kosten bij een koopprijs van € 200.000;
  • hoger meetellen van een tweede inkomen;
  • minder zwaar meetellen van een studieschuld.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
Wil je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dan wordt in bepaalde gevallen je schuld kwijtgescholden als je onverhoopt je lasten niet meer kunt betalen en je de woning met verlies moet verkopen. Bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid of omdat je werkloos bent geworden. Bovendien krijg je met een NHG hypotheek vaak een lagere rente.

TIPS

  • Wees voorbereid als je naar een woning gaat kijken. Laat een van onze adviseurs kosteloos berekenen wat je maximaal kunt bieden.
  • Als je over een deel van je hypotheek alleen rente wilt betalen -en dus aflossingsvrij wilt lenen- en/of de hypotheek in een langere periode wilt aflossen dan zijn de maandelijkse lasten veel lager. Laat doortoetsen of dat mogelijk is.
  • Is het inkomen niet voldoende dan zijn er soms nog diverse mogelijkheden om toch je droomhuis te kunnen kopen.
  • Wist je dat je via een starterslening van de gemeente in bepaalde gevallen nét dat ontbrekende stuk bij kunt lenen?
  • De schenking die je kunt ontvangen om een woning te kunnen kopen hoeft niet per se van je ouders te komen.
  • Wist je dat het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en werkloosheid helemaal niet zoveel kost per maand?

Vraag naar de voorwaarden.

Neem gerust contact met ons op voor advies
De adviseurs van AFAC adviseren graag over de (financiering) van de eerste woning. Hierbij houden wij rekening met de persoonlijke situatie en voorkeuren. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een intakegesprek. Voor het intakegesprek brengen wij geen kosten in rekening.

AFAC kan ook adviseren schade- en vermogensverzekeringen, bankzaken (RegioBank) en andere hypotheekvragen. Neem ook daarover gerust contact met ons op.

Neem vandaag nog contact met ons op door te e-mailen naar info@afac.nl of te bellen naar 0475-594990.