Verzekeringen

Welke verzekeringen afsluiten?

De AFAC verzekeringsspecialist beantwoordt je vragen en helpt met de juiste keuze. Hierbij kijken we ook hoe de verzekeringsmaatschapppij met klanten omgaat, hoe behulpzaam ze zijn bij schade en hoe snel zaken geregeld worden. Ook hoe ze met hun beleggingen omgaan en of die maatschappelijk verantwoord zijn. Hier is goedkoop vaak duurkoop. En natuurlijk staan onze adviseurs je bij als er problemen zijn. Je staat er dus nooit alleen voor.

Verzekeringen beschermen je tegen vaak vervelende onvoorziene situaties die veel geld kunnen kosten. Je kunt van alles verzekeren, maar wat zijn de noodzakelijke verzekeringen? Dat is de vraag die we je gaan stellen.

Welke verzekeringen zijn verplicht?

De zorgverzekering is verplicht voor iedereen die 18 jaar of ouder is, in Nederland woont en hier werkt of een uitkering ontvangt. Kinderen onder 18 jaar zijn meeverzekerd met hun ouder(s). 

Voor je auto, motor, brommer of ander gemotoriseerd voertuig moet je een WA-verzekering hebben. 

Als je een huis koopt, eist de hypotheekverstrekker vaak dat je een woonhuisverzekering en een overlijdensrisicoverzekering afsluit.  

Denk na over deze verzekeringen  

Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar het is vaak wel slim om ze te hebben:

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Deze verzekering vergoedt de schade die je per ongeluk veroorzaakt bij een ander. In veel landen is deze wettelijk verplicht maar in Nederland niet. Dit is een erg groot risico.

Verzeker de spullen in je huis met een inboedelverzekering. Vaak zijn ze meer waard dan je denkt. We sluiten de inboedelverzekering af bij dezelfde verzekeraar als waar je je opstalverzekering hebt afgesloten.

Ga je regelmatig op reis naar het buitenland? Dan is het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering heel belangrijk. Doe dat ook vanwege de zorgkosten in het buitenland.

Verzeker je alleen voor risico’s die je niet kunt dragen

In ons advies kijken we samen naar de risico’s. Je kunt allerlei dingen verzekeren: van pechhulp thuis tot je mobiele telefoon, van extra garantie op je nieuwe laptop tot de ziektekosten van je huisdier. Vaak ontvang je maar een beperkte vergoeding of krijg je niets omdat op dit onderdeel net geen garantie zit.
Voor elke verzekering geldt: vraag je eerst af of je de kosten gemakkelijk zelf kunt betalen. Dan is geen verzekering de beste verzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.